|
További linkek Gasztronómia kategóriában |
1. |
Információk a chia-mag előnyeiről.
|
|
A chia-mag egy pozitív termék, amely gyógyító hatásokkal is rendelkezik. Magas tápanyag és omega -3 zsírsav tartalmának köszönhetően képes a szív és az érrendszer egészségét védeni. Emellett gyulladáscsökkentőként is használhatjuk. A chia-mag rost anyag tartalmának köszönhetően az emésztésre is pozitív hatással van.
|
2. |
Szamos Miklós cukrászmester - gyógyult cukorbeteg
|
|
A Sándor-palotával szemközt, Budapest legszebb területén, a világörökség listájára felvett Várnegyedben helyezkedik el a megújult KORONA KÁVÉHÁZ.A 300 m2 alapterületű Korona Kávéház alkalmas helyszín állófogadások, esküvők, koktélpartik és egyéb társasrendezvények lebonyolítására. A Várban egyedülálló módon – SNACK-részt is nyitott, ahol különféle grill- és egyéb szendvicsekkel, óriáspalacsintával és salátabárral áll az ide látogatók rendelkezésére.
A Ruszwurm cukrászda a jelenbe varázsolt tegnap Budapest legszebb részén, a Várnegyedben, a Mátyas-templom szomszédságában.
A különféle pogácsáik, réteseik és a város egyik legjobb krémeséért egy látogatást mindenképpen megér. Jelenleg az üzlet specialitásai a különböző vajas sütemények: a Ruszwurm krémes, a rétesek és pogácsák. Ezek mellett változatos és klasszikus tortákat, valamint fagylaltokat kínál vendégeinek.
|
3. |
Onlineborozó - magyar és külföldi borok online
|
|
Az onlineborozo.hu a 15 éve piacvezető Grape-Vine pincészet ital webáruháza. A hazánkban a nagy áruházak polcairól már jól ismert termékeink - La Fiesta borok, Édes Élmény borok online is!
|
4. |
Helyimenük
|
|
A Helyimenük.hu célja, hogy látogatóit tájékoztassa a lokálisan elérhető éttermek napi menü kínálatáról. Oldalunk már több mint 9 vidéki városból regisztrált éttermeket, köztük: Pécs, Eger, Gyöngyös.
|
5. |
HACCP
|
|
Mindenki aki élelmiszerrel ételekkel foglalkozik alapvető szabályoknak kell megfelelnie. Melyek ezek a szabályok nehéz lenne felsorolni de pont ehhez nyújt segítséget a HACCP hét alapelve. Persze mára a HACCP ennél sokkal többről szól, azon vállalkozások amelyek étellel, itallal élelmiszerrel foglalkoznak azoknak egyfajta biblia valójában egyfajta ISO minőségbiztosítási rendszer amely felsorolja az alapvető fontosságú szabályokat amelyeket be kell tartania a fenti vállalkozásoknak legyenek bár egyszerű sarki boltok, büfék vagy vendéglátóipari egységek a folyamataik során számba kell venni azokat a higiéniai alapelveket amelyek mellett biztonságosan képesek működni. El tudják kerülni az élelmiszerekkel együtt járó fertőzésveszélyes helyzeteket a szalmonella vírust. az allergiás ügyfelek veszélyeztetését többek között. Ez nem csak a dokumentáció gyártásáról szól hanem valóban fontos és életszerű szabályozásokat takar: hogyan tároljuk a különböző élelmiszereket a tojást, a sajtot, a tejet, a vajat a húsféléket és a fagyasztott élelmiszert. Hogyan semmisítsük meg a lejárt szavatosságú termékeket, hogyan mikor mossunk kezet. Egyszerűen hangzik de mégis a mindennapi életben nem mindig figyelünk oda ezekre a dolgokra. Pont ezért születnek a szabályzatok amelyek iránymutatást adnak mindennapi működésünkhöz nem pedig megváltoztatják azokat. Szóval aki el szeretné kerülni a fertőzéseket nem akar aggódni egy esetleges ÁNTSZ ellenőrzés miatt, annak javasoljuk a HACCP megvalósítását a saját üzletmenetükhöz igazodva.
|
|
|