|
További linkek Gasztronómia kategóriában |
1. |
Palóc Sajtút
|
|
A következőkben Palócföld mutatkozik be a kézműves sajtkészítők oldaláról. Ők adják a Palóc Sajtkészítők Hálózatának magját. Találnak köztük kis családi gazdaságokat, és kis üzemeket is.
|
2. |
Mega-recept
|
|
Itt minden receptet megtalálsz ami a sütéssel és főzéssel kapcsolatos!
Receptekkel tömve nap mint nap.
|
3. |
Zöld tea
|
|
A zöld tea története, hatása, elkészítése, fajtái. Egy helyen minden a zöld teáról, a fogyókúrától a zöld tea kapszuláig, Japántól Kínáig.
|
4. |
Exkluzív csokoládé, mely Téged is rabul ejt!
|
|
A világ egyik leghíresebb exkluzív csokoládéjának megalkotója a baszk születésű Robert Linxe. 1977 után belefogott az azóta is az életét jelentő vállalkozásba, a La Maison du Chocolat-ba.
|
5. |
HACCP
|
|
Mindenki aki élelmiszerrel ételekkel foglalkozik alapvető szabályoknak kell megfelelnie. Melyek ezek a szabályok nehéz lenne felsorolni de pont ehhez nyújt segítséget a HACCP hét alapelve. Persze mára a HACCP ennél sokkal többről szól, azon vállalkozások amelyek étellel, itallal élelmiszerrel foglalkoznak azoknak egyfajta biblia valójában egyfajta ISO minőségbiztosítási rendszer amely felsorolja az alapvető fontosságú szabályokat amelyeket be kell tartania a fenti vállalkozásoknak legyenek bár egyszerű sarki boltok, büfék vagy vendéglátóipari egységek a folyamataik során számba kell venni azokat a higiéniai alapelveket amelyek mellett biztonságosan képesek működni. El tudják kerülni az élelmiszerekkel együtt járó fertőzésveszélyes helyzeteket a szalmonella vírust. az allergiás ügyfelek veszélyeztetését többek között. Ez nem csak a dokumentáció gyártásáról szól hanem valóban fontos és életszerű szabályozásokat takar: hogyan tároljuk a különböző élelmiszereket a tojást, a sajtot, a tejet, a vajat a húsféléket és a fagyasztott élelmiszert. Hogyan semmisítsük meg a lejárt szavatosságú termékeket, hogyan mikor mossunk kezet. Egyszerűen hangzik de mégis a mindennapi életben nem mindig figyelünk oda ezekre a dolgokra. Pont ezért születnek a szabályzatok amelyek iránymutatást adnak mindennapi működésünkhöz nem pedig megváltoztatják azokat. Szóval aki el szeretné kerülni a fertőzéseket nem akar aggódni egy esetleges ÁNTSZ ellenőrzés miatt, annak javasoljuk a HACCP megvalósítását a saját üzletmenetükhöz igazodva.
|
|
|