Kategóriák :
Kategóriák
Adó 68
Állás 148
Állat/növény 144
Asztrológia/Ezotéria 41
Autó/motor 512
Bank 62
Biztosítás 110
Divat/Ruházat 360
Élet/Egészség 1721
Fotó 130
Gasztronómia 277
Gazdaság 275
Gyermek 213
Internet 561
Kereskedelem/Szolgáltatás 3949
Kert 174
Lakás/Lakberendezés 982
Oktatás 494
Szépség/Wellness 431
Szervezetek 35
Szórakozás 781
Utazás 441
Vállalkozás 750
Társasház, közös képviselő, közös költség
Link azonosító 14555
Cím Társasház, közös képviselő, közös költség
Url https://www.karosultak.hu/
Leírás A közös képviselő önállóan jár el az ingatlannál a lakástulajdonosokat érintő ügyekben. Ő a ház „mindenhatója”, aki ügyvezető jellegű tevékenységével végrehajtja a társasházi közgyűlés stratégiai döntéseit. Kötelessége munkájával segíteni a társasház törvényes működését. Feladata mindent megtenni az épület fenntartása, felújítása és a lakóközösség képviselete érdekében. Intézi a közösségnek a társasházzal összefüggő ügyes-bajos ügyeit is.
De mi van akkor, ha a közös képviselő egyszercsak eltűnik a társasház pénzével? Mivel egy társasházban a lakók nem látnak bele, hogy a közös képviselő mire költi a lakóközösség pénzét, így bármikor előfordulhat sikkasztás, túlszámlázás, vagy adott felújítási munkára nem megfelelő szakember kiválasztása. Még az is előfordulhat, hogy saját zsebre ad ki közös tulajdonú helységet, kamrát, tárolót, megkárosítva ezzel a tulajdonosokat.
A társasházi tulajdonosok számára írott könyvből megismerjük a lakástulajdonosok jogait és lehetőségeit.
A Számvizsgáló Bizottságról írt könyvből pedig a SZB tagjainak jogait, kötelezettségeit és lehetőségeit. Ugyanis a közös képviselőnek minden évben mérleget, éves beszámolót és költségvetési javaslatot kell készítenie, amit a tulajdonosok sokszor átnézés nélkül kidobnak, a közgyűlésen érdemi vita nélkül jóváhagynak, ami időnként súlyos hiba.
Hogyan alkossunk társasházi szervezeti-működési szabályzatot? Fontos, hogy a társasházi SZMSZ tartalmazza a költségek felosztásának részletezését, illetve a határozathozatalok mikéntjét is. Szempont, hogy kitérjen a közös költséget nem fizetők szankcionálásának szabályozására is.
Kategóriák Lakás/Lakberendezés
Kulcsszavak számvizsgáló bizottság   közös képviselő feladatai   társasházi közös képviselő
Dátum Apr 3, 2021
Kapcsolattartó neve Duzmáth Tamás
Email Email küldés Duzmáth Tamás
Írjon visszajelzést   Adja hozzá a kedvenceihez   Ajánlja egy barátjának   Hibás a link? Jelentse!  

Átlagos értékelés: 0.00 (5 ből)
Szavazatok száma: 0 szavazat
Értékelés

 További linkek Lakás/Lakberendezés kategóriában
1. Lámpa Webshop
  Böngésszen Ön is több ezer lámpa, csillár közül, válassza ki az igényének, lakberendezésének legmegfelelőbb lámpatestet.
Kategória:   Lakás/Lakberendezés


2. Burkolás Miskolc
  A falak vakolásától, az aljzat betonozásától, aljzatkiegyenlítésétől, a csempézésen, járólapozáson keresztül, a festésig, tapétázásig, esetleg az udvar, illetve a kocsi beálló térkövezéséig
Kategória:   Lakás/Lakberendezés


3. Függönyök minden mennyiségben
  A Rovitex Hungária Kft. Közép-Kelet Európa egyik legnagyobb lakástextil forgalmazója. Termék kínálatunkon belül a legkülönbözőbb színű, stílusú és anyagú függönyök közül válogathat.
Kategória:   Lakás/Lakberendezés


4. Molnár-Bútor Kft.
  A Molnár-Bútor Kft. több mint húsz éve foglalkozik elsősorban fenyőbútorok online forgalmazásával. Új, illetve használt termékek egyaránt megtalálhatók a cégnél.
Kategória:   Lakás/Lakberendezés


5. Ingatlan Szombathely
  Eladó és kiadó szombathelyi ingatlan hirdetések. Adja fel Ön is saját lakásának, házának fényképes hirdetését díjmentesen. Miért fizetne más oldalakon?
Kategória:   Lakás/Lakberendezés
Kezdőlap      Új PR linkek      Kiemelt PR linkek      Top PR linkek      Szerkesztő ajánlja      Új link beküldés      Szavazógép!      Kapcsolat     
 Copyright meteora.hu 2002-2016
Valid XHTML 1.0 Transitional   Valid CSS