Kategóriák :
Kategóriák
Adó 68
Állás 148
Állat/növény 144
Asztrológia/Ezotéria 41
Autó/motor 512
Bank 62
Biztosítás 110
Divat/Ruházat 360
Élet/Egészség 1721
Fotó 130
Gasztronómia 277
Gazdaság 275
Gyermek 213
Internet 561
Kereskedelem/Szolgáltatás 3949
Kert 174
Lakás/Lakberendezés 982
Oktatás 494
Szépség/Wellness 431
Szervezetek 35
Szórakozás 781
Utazás 441
Vállalkozás 750




Régiség és porcelán felvásárlás
Link azonosító 14229
Cím Régiség és porcelán felvásárlás
Url http://www.keszpenz-azonnal.hu
Leírás A porcelán a kerámiaipar legnemesebb és egyben legkeményebb anyaga, mely elsősorban kínai találmány. Legfontosabb összetevői a kvarc, kaolin (egy kínai hegy neve , ahol a porcelán alapanyagát képező kőzetet és agyagot kitermelték) és földpát (fontos ásványcsalád, mely a földkéreg kőzeteinek kb. felét alkotja.) keverékből előállított fehér masszából készül. Törésfelülete: fehér, fénylő, kagylós. Erről kapta nevét is, hiszen a porcelán neve az olaszok által porcelánnak nevezett tengeri kagylótól származik. Cserepe teljesen tömör, nedvszívó képessége nincs.

Az 1300-as évektől a kínaiak készítették a világ legszebb porcelántárgyait évszázadokon keresztül, melyek kis és nagy vázák, kancsók, teáskannák, fületlen csészék, teatartó dobozok, ecsetmosó csészék remekműveiből álltak, sokszor felbecsülhetetlen értékkel párosulva.

Az első porcelántárgyak a középkori keresztes lovagok közvetítésével kerültek Európába. Ám ritkaságuk és drágaságuk miatt csak az igazán kiváltságosak engedhették meg őket maguknak. Az 1600-as évektől a fejlődő távol-keleti import és exportnak köszönhetően „a” porcelán egyre elérhetőbbé és népszerűbbé vált különböző alsóbb osztályok köreiben is. A teás, kávés készletek mind szélesebb körben terjedtek el és egyre nagyobb kereslet mutatkozott a csészék és étkészletek iránt is.

A modernkori porcelángyártás a német, Johann Friedrch Böttger (1682-1719) alkimista keramikus és Ehrenfried Walter von Tschirnhausen matematikus-fizikus nevével társítható.

Ha hagyatéka részeként vagy egy ajándékozás során Ön is hozzájutott egy-egy ilyen darabhoz, de nem szeretné megtartani, keresse fel a Budapest Antikot, ahol a porcelán felvásárlás garantáltan a legmagasabb áron folyik.
Kategóriák Kereskedelem/Szolgáltatás
Kulcsszavak régiség felvásárlás   porcelán felvásárlás
Dátum Feb 4, 2020
Kapcsolattartó neve Budapest Antik
Email Email küldés Budapest Antik
Írjon visszajelzést   Adja hozzá a kedvenceihez   Ajánlja egy barátjának   Hibás a link? Jelentse!  

Átlagos értékelés: 0.00 (5 ből)
Szavazatok száma: 0 szavazat
Értékelés

 További linkek Kereskedelem/Szolgáltatás kategóriában
1. Minőségi papír kéztörlők a Kéztörlőboltból
  Kedvező áron kínálunk Tork termékeket: szalvétákat, folyékony szappanokat, kéztörlőket, adagolókat, tisztítószereket. Ezen kívül nagy választékban kínálunk szelektív hulladékgyűjtőket, szemeteszsákot.
Kategória:   Kereskedelem/Szolgáltatás
Lakás/Lakberendezés


2. Billentyűzet vásárlás, Billentyűzet olcsón, akció
  Vásárolj billentyűzetet a számodra fontos szempontok alapján. Árukereső.hu segít a döntésben! Ár, termék és bolt összehasonlítás egy helyen, kiegészítve részletes leírásokkal.
Kategória:   Kereskedelem/Szolgáltatás


3. Benkő Kovácsoltvas
  A Benkő Kovácsoltvas a kovácsoltvas, díszműlakatos és épületlakatos szakmában nyújt 15 éve kiemelkedő szolgáltatásokat.
Kategória:   Kereskedelem/Szolgáltatás


4. Kaleidoszkóp
  Ismerjen meg egy lelkes munkatársakból álló csapatot,akik kiváló kézműves tudásukat kamatoztatva készítik el termékeinket.
Kategória:   Kereskedelem/Szolgáltatás


5. Épület energetikai követelmények bővítés esetén
  Az energetika követelmény bővítéskor két féle lehet a fejújítás és hozzáépítés nagyságától függően.
Használatba vételi engedélynél jelentős felújítás és bővítés esetén a régi és az új épület résznek is a BB energetikai besorolást kell elérnie.
Ahol a bővítés során az épület alapterülete több mint 100 %-al megnő, vagy a határoló szerkezetet több, mint 25 %-át érinti az energetikai korszerűsítés ott az új építésű házakhoz hasonlóan az energetikai követelmények bővítés esetén egyaránt a BB besorolást elérését, 25 % megújuló energia felhasználását írják elő a teljes épületre vonatkozóan.
A használatba vételi engedély megkérésekor az energetikai előírások 2022 június 30-ig a jelentős felújítás és bővítésre is a CC energetikai besorolást is megengedik!
A kisebb felújítás, bővítés esetén csak a felújítással érintett szerkezetekkel szemben vannak energetikai követelmények. Nem kell megújuló energiaforrásból fedezni az energiaszükséglet egy részét sem. Csak a felújítással érintett szerkezeteknek kell megfelelniük az eddigi energetikai előírásoknak, az egész épületnek nem.
Kategória:   Kereskedelem/Szolgáltatás




Kezdőlap      Új PR linkek      Kiemelt PR linkek      Top PR linkek      Szerkesztő ajánlja      Új link beküldés      Szavazógép!      Kapcsolat     
 Copyright meteora.hu 2002-2016
Valid XHTML 1.0 Transitional   Valid CSS