Kategóriák :
Kategóriák
Adó 68
Állás 148
Állat/növény 144
Asztrológia/Ezotéria 41
Autó/motor 512
Bank 62
Biztosítás 110
Divat/Ruházat 360
Élet/Egészség 1721
Fotó 130
Gasztronómia 277
Gazdaság 275
Gyermek 213
Internet 561
Kereskedelem/Szolgáltatás 3949
Kert 174
Lakás/Lakberendezés 982
Oktatás 494
Szépség/Wellness 431
Szervezetek 35
Szórakozás 781
Utazás 441
Vállalkozás 750
Régiség és porcelán felvásárlás
Link azonosító 14229
Cím Régiség és porcelán felvásárlás
Url http://www.keszpenz-azonnal.hu
Leírás A porcelán a kerámiaipar legnemesebb és egyben legkeményebb anyaga, mely elsősorban kínai találmány. Legfontosabb összetevői a kvarc, kaolin (egy kínai hegy neve , ahol a porcelán alapanyagát képező kőzetet és agyagot kitermelték) és földpát (fontos ásványcsalád, mely a földkéreg kőzeteinek kb. felét alkotja.) keverékből előállított fehér masszából készül. Törésfelülete: fehér, fénylő, kagylós. Erről kapta nevét is, hiszen a porcelán neve az olaszok által porcelánnak nevezett tengeri kagylótól származik. Cserepe teljesen tömör, nedvszívó képessége nincs.

Az 1300-as évektől a kínaiak készítették a világ legszebb porcelántárgyait évszázadokon keresztül, melyek kis és nagy vázák, kancsók, teáskannák, fületlen csészék, teatartó dobozok, ecsetmosó csészék remekműveiből álltak, sokszor felbecsülhetetlen értékkel párosulva.

Az első porcelántárgyak a középkori keresztes lovagok közvetítésével kerültek Európába. Ám ritkaságuk és drágaságuk miatt csak az igazán kiváltságosak engedhették meg őket maguknak. Az 1600-as évektől a fejlődő távol-keleti import és exportnak köszönhetően „a” porcelán egyre elérhetőbbé és népszerűbbé vált különböző alsóbb osztályok köreiben is. A teás, kávés készletek mind szélesebb körben terjedtek el és egyre nagyobb kereslet mutatkozott a csészék és étkészletek iránt is.

A modernkori porcelángyártás a német, Johann Friedrch Böttger (1682-1719) alkimista keramikus és Ehrenfried Walter von Tschirnhausen matematikus-fizikus nevével társítható.

Ha hagyatéka részeként vagy egy ajándékozás során Ön is hozzájutott egy-egy ilyen darabhoz, de nem szeretné megtartani, keresse fel a Budapest Antikot, ahol a porcelán felvásárlás garantáltan a legmagasabb áron folyik.
Kategóriák Kereskedelem/Szolgáltatás
Kulcsszavak régiség felvásárlás   porcelán felvásárlás
Dátum Feb 4, 2020
Kapcsolattartó neve Budapest Antik
Email Email küldés Budapest Antik
Írjon visszajelzést   Adja hozzá a kedvenceihez   Ajánlja egy barátjának   Hibás a link? Jelentse!  

Átlagos értékelés: 0.00 (5 ből)
Szavazatok száma: 0 szavazat
Értékelés

 További linkek Kereskedelem/Szolgáltatás kategóriában
1. Ingyen hirdetés feladás
  Ingyen hirdetés feladás, egyszerű, gyors regisztráció Facebook felhasználóknak. Akár 90 napig aktív hirdetés, de bármikor módosítható. A teljesen ingyenes regisztrációt követően korlátlan számú különböző hirdetést adhat fel.
Kategória:   Kereskedelem/Szolgáltatás


2. Toplak - ingyenes ingatlan hirdetések
  Ingyenes apróhirdetések online. Adj fel hirdetést ingatlanokról, akár eladni, akár vásárolni szeretnél lakást, házat, telket, illetve üzlethelyiséget.
Kategória:   Kereskedelem/Szolgáltatás


3. Rozsondai Attila
  A szerelem ünnepe: amikor két ember úgy dönt, egy csónakban kel át az élet nagy vizén, s egymásnak örök hűséget esküsznek.Tanúik a virágok.
Kategória:   Kereskedelem/Szolgáltatás


4. Porzsákcentrum
  pozsákok,szűrők,filterek
Kategória:   Kereskedelem/Szolgáltatás


5. Gazdasági tanácsadás
  A weboldalamon történő gazdasági tanácsadás során abban tudok segíteni Önnek, hogy minél jobban megerősítse vállalkozását. Én azt vallom, hogy a gazdasági válságból akár megerősödve is kikerülhetünk!
Kategória:   Kereskedelem/Szolgáltatás
Kezdőlap      Új PR linkek      Kiemelt PR linkek      Top PR linkek      Szerkesztő ajánlja      Új link beküldés      Szavazógép!      Kapcsolat     
 Copyright meteora.hu 2002-2016
Valid XHTML 1.0 Transitional   Valid CSS